ajankohtaiset tiedotteet

  • Etelä-Savo finalistina EU:n luomupalkintokilpailussa!

    Etelä-Savo finalistina EU:n luomupalkintokilpailussa!

    Etelä-Savon maakunnan luomutuotanto ja -osaaminen saavat tunnustusta Euroopan mittakaavassa. Etelä-Savo on valittu EU:n luomupalkinnon Paras luomualue -sarjan kolmen finalistin joukkoon. Pääsy finalistiksi on suuri saavutus,…

    Lue lisää

  • Ruokaklusterin toukokuun uutiskirje

    Ruokaklusterin toukokuun uutiskirje

    Etelä-Savon ruokaklusterin toukokuun uutiskirjeessä on esillä ajankohtaisia alueen ruoka-alan tapahtumia sekä uutta tietoa ruoka-alan vaikuttavuudesta ja luomun käytöstä. Tutustu tästä uutiskirjeen sisältöön.

    Lue lisää

  • Luonnonlaidunpäivä Lenjuksen maitotilalla Mikkelissä 15.6. klo 10-14

    Luonnonlaidunpäivä Lenjuksen maitotilalla Mikkelissä 15.6. klo 10-14

    Luonnonlaitumet ovat peltojen ulkopuolisia maatalousmaita, joita hoidetaan laiduntamalla tai niittämällä. Ne ovat luonnon monimuotoisuuden kannalta keskeisiä elinympäristöjä. Tervetuloa tutustumaan Lenjuksen maitotilan luonnonlaitumiin Porrassalmen perinteisissä maisemissa….

    Lue lisää

  • Ruokaklusteri kansainvälistymisen tukena

    Ruokaklusteri kansainvälistymisen tukena

    Etelä-Savon ruokaklusterin yhtenä tavoitteena on maakunnan ruoka-alan kansainvälistyminen. Kansainvälistymistä edistetään monin eri tavoin niin kehittäjien, rahoittajien kuin yritystenkin kesken. Etelä-Savon upeaa ruoka-alaa ja sen kehittämistä…

    Lue lisää

  • Ruokaklusterin huhtikuun uutiskirje

    Ruokaklusterin huhtikuun uutiskirje

    Etelä-Savon ruokaklusterin huhtikuun uutiskirjeeseen on koottu tuhti kattaus ajankohtaista tietoa maakunnan ruoka-alalle. Lue lisää näistä aiheista uutiskirjeestä.

    Lue lisää

  • Yhteinen ruokapöytä – tilaisuudessa keskusteltiin mm. lähiruuan merkityksestä

    Yhteinen ruokapöytä – tilaisuudessa keskusteltiin mm. lähiruuan merkityksestä

    Yhteinen ruokapöytä -tilaisuus kokosi paikallisia ruoka-alan toimijoita yhteen pohtimaan miten yritykset ja ruokapalvelut voivat huomioida ja tuoda esiin toimintansa kestävyysnäkökulmia, millaisia työkaluja yritysten riskinhallintaan on…

    Lue lisää

  • Helmikuun Ruokaklusterin uutiskirje

    Helmikuun Ruokaklusterin uutiskirje

    Etelä-Savon ruokaklusterin helmikuun uutiskirjeessä on ajankohtaista tietoa ruoka-alan kehittämiseen. Uutiskirjeen aiheina: –  European Region of Gastronomy Saimaa juhlavuosi 2024 on jo käynnissä–  Oletko kiinnostunut kehittämään Itä-Suomen elinkeinokalataloutta?…

    Lue lisää

  • Lihanjalostus artesaaniruoka kriteerein -työpaja 4.-5.4.2024

    Lihanjalostus artesaaniruoka kriteerein -työpaja 4.-5.4.2024

    Tervehdys, sinä lihan alkutuottaja, lihan suoramyyjä, lihajatkojalosteiden valmistaja, lihajatkojalosteiden kehittämisestä kiinnostunut – tähän työpajaan kannattaa osallistua. Kahden päivän aikana kokeilemme ja valmistamme erilaisia makkaroita, lihanjatkojalosteita,…

    Lue lisää

  • Yhteinen ruokapöytä -tilaisuus 30.1. klo 10-14

    Yhteinen ruokapöytä -tilaisuus 30.1. klo 10-14

    Miten yritykset ja ruokapalvelut voivat huomioida ja tuoda esiin toimintansa kestävyysnäkökulmia? Millaisia työkaluja on yritysten riskinhallintaan? Millaisia asioita kansainväliset matkailijat arvostavat? Yhteinen ruokapöytä -tilaisuus kutsuu…

    Lue lisää