ajankohtaiset tiedotteet
-
Etelä-Savo finalistina EU:n luomupalkintokilpailussa!
Etelä-Savon maakunnan luomutuotanto ja -osaaminen saavat tunnustusta Euroopan mittakaavassa. Etelä-Savo on valittu EU:n luomupalkinnon Paras luomualue -sarjan kolmen finalistin joukkoon. Pääsy finalistiksi on suuri saavutus,…
-
Ruokaklusterin toukokuun uutiskirje
Etelä-Savon ruokaklusterin toukokuun uutiskirjeessä on esillä ajankohtaisia alueen ruoka-alan tapahtumia sekä uutta tietoa ruoka-alan vaikuttavuudesta ja luomun käytöstä. Tutustu tästä uutiskirjeen sisältöön.
-
Luonnonlaidunpäivä Lenjuksen maitotilalla Mikkelissä 15.6. klo 10-14
Luonnonlaitumet ovat peltojen ulkopuolisia maatalousmaita, joita hoidetaan laiduntamalla tai niittämällä. Ne ovat luonnon monimuotoisuuden kannalta keskeisiä elinympäristöjä. Tervetuloa tutustumaan Lenjuksen maitotilan luonnonlaitumiin Porrassalmen perinteisissä maisemissa….
-
Ruokaklusteri kansainvälistymisen tukena
Etelä-Savon ruokaklusterin yhtenä tavoitteena on maakunnan ruoka-alan kansainvälistyminen. Kansainvälistymistä edistetään monin eri tavoin niin kehittäjien, rahoittajien kuin yritystenkin kesken. Etelä-Savon upeaa ruoka-alaa ja sen kehittämistä…
-
Ruokaklusterin huhtikuun uutiskirje
Etelä-Savon ruokaklusterin huhtikuun uutiskirjeeseen on koottu tuhti kattaus ajankohtaista tietoa maakunnan ruoka-alalle. Lue lisää näistä aiheista uutiskirjeestä.
-
Yhteinen ruokapöytä – tilaisuudessa keskusteltiin mm. lähiruuan merkityksestä
Yhteinen ruokapöytä -tilaisuus kokosi paikallisia ruoka-alan toimijoita yhteen pohtimaan miten yritykset ja ruokapalvelut voivat huomioida ja tuoda esiin toimintansa kestävyysnäkökulmia, millaisia työkaluja yritysten riskinhallintaan on…
-
Helmikuun Ruokaklusterin uutiskirje
Etelä-Savon ruokaklusterin helmikuun uutiskirjeessä on ajankohtaista tietoa ruoka-alan kehittämiseen. Uutiskirjeen aiheina: – European Region of Gastronomy Saimaa juhlavuosi 2024 on jo käynnissä– Oletko kiinnostunut kehittämään Itä-Suomen elinkeinokalataloutta?…
-
Lihanjalostus artesaaniruoka kriteerein -työpaja 4.-5.4.2024
Tervehdys, sinä lihan alkutuottaja, lihan suoramyyjä, lihajatkojalosteiden valmistaja, lihajatkojalosteiden kehittämisestä kiinnostunut – tähän työpajaan kannattaa osallistua. Kahden päivän aikana kokeilemme ja valmistamme erilaisia makkaroita, lihanjatkojalosteita,…
-
Yhteinen ruokapöytä -tilaisuus 30.1. klo 10-14
Miten yritykset ja ruokapalvelut voivat huomioida ja tuoda esiin toimintansa kestävyysnäkökulmia? Millaisia työkaluja on yritysten riskinhallintaan? Millaisia asioita kansainväliset matkailijat arvostavat? Yhteinen ruokapöytä -tilaisuus kutsuu…