Ota yhteyttä

Etelä-Savon ruokaklusteri koordinoi maakunnan ruoka-alan kehittämistä. Klusterin kautta voit kysyä tietoa yhteistyökumppaneista kehittämishankkeisiin, Etelä-Savon ruoka-alasta ja asiantuntijoilta neuvoa.

Ota yhteyttä vieressä olevalla lomakkeella tai ole yhteydessä suoraan alla oleviin Etelä-Savon ruokaklusterin yhteyshenkilöihin. Viemme asiaasi eteenpäin luottamuksellisesti ja välittäen.

Jäsenhakemuslomake löytyy täältä.

Yhteydenottolomake


Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Teija Rautiainen

Tutkimusryhmäpäällikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
+358 400 872 759
teija.rautiainen(at)xamk.fi

Olen Etelä-Savon ruokaklusterin johtaja ja toimin tutkimusryhmäpäällikkönä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, Mikkelissä. Vedän  Vastuulliset ruokapalvelut -tiimiä ja tehtäviini kuuluu laaja-alaisesti ruoka-alan ja ruokapalvelujen kehittäminen.

Taina Harmoinen

TKI-asiantuntija, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
+358 406 625 560
taina.harmoinen(at)xamk.fi

Toimin TKI-asiantuntijana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Mikkelissä. Vastuualueinani ovat Etelä-Savon ruokaklusterin toiminnan kehittäminen, lähiruoan ja ruokamatkailun edistäminen. Olen myös Etelä-Savon elintarvikealan kehittämisyhdistys Ekoneum ry:n toiminnanjohtaja.

Sanna Lento-Kemppi

Yritysasiantuntija, ProAgria Etelä-Savo
+358 504 766 028
sanna.lento-kemppi(at)maajakotitalousnaiset.fi

Toimin yritysasiantuntijana, erityisesti asiakkainani ovat elintarvike- ja ruoka-alan yritykset koko ruokaketjussa. Alueen ruoka-alan kehittämistyötä teen mm. Etelä-Savon Ruokaklusterin ja erilaisten kehittämishankkeiden kautta.  Olen myös Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen toiminnanjohtaja.  

Hanna Muttilainen

Tutkija, Luonnonvarakeskus
+358 295 322 161
hanna.muttilainen(at)luke.fi

Toimin tutkijana Luonnonvarakeskuksessa Mikkelin tutkimusyhteistyöpaikassa. Työskentelen tutkimus- ja kehittämishankkeissa, joissa kehitetään mm. metsien monikäyttöä ja sitä kautta luonnontuotteiden saatavuutta, niiden tuottamista sekä jatkojalostusta.

Terttu Pulkkinen

Ruokapalvelupäällikkö, Etelä-Savon Koulutus Oy (Esedu)
+358 447 115 240
terttu.pulkkinen(at)esedu.fi

Ruokapalvelupäällikkö, Ravintola- ja cateringalan opettaja 

Päivi Pylkkänen

Projektipäällikkö, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
+358 443 366 919
paivi.pylkkanen(at)helsinki.fi

Toimin projektipäällikkönä ja maaseutuasiantuntijana Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa. Olen mukana Etelä-Savon ruokaklusterin toiminnan kehittämisessä ja luotsaan kehittämiskumppanuuksia ja yhteistyötä erityisesti Mikkeli yliopistokeskuksessa toimivien Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja LUT-yliopiston toimintoihin.

Hanna-Maija Väisänen

Koordinaattori, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
+358 44 300 1216
hanna-maija.vaisanen(at)helsinki.fi

Toimin Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa Ruokajärjestelmät -asiantuntijaryhmän vetäjänä. Ryhmä edustaa ruokanäkökulmaa monitieteisesti; alkutuotannosta ruokamatkailuun. Ratkomme tutkimuksen ja kehittämisen avulla ruokajärjestelmän haasteita sekä edistämme paikallista lisäarvoistamista.

Tarja Pajari

Yritysasiantuntija,
ProAgria Etelä-Savo
+358 400 183 064
tarja.pajari(at)proagria.fi

Toimin yritysasiantuntijana ProAgria Etelä-Savossa. Olen edistämässä Etelä-Savon matkailua, ruokamatkailua ja ruokaklusterin toimintaa kehittämishankkeiden kautta. Teen myös yrityskohtaista liiketoiminnan kehittämistä.