Etelä-Savon ruokaklusterin toiminnan painopisteet

Uudet toimintamallit
Pilotoimme klusteritoiminnan toimintamalleja ja palveluverkkoa.
Konkretisoimme ja viestimme klusteritoiminnan tarjoamista mahdollisuuksista niin yrityksille kuin sidosryhmille.

Uudistuva osaaminen
Seuraamme ruoka-alan ilmiöitä ja trendejä ja paketoimme niihin liittyvää tietoutta tapahtumiksi, työpajoiksi tai osallistumme ja osallistamme yrityksiä ja yhteistyökumppaneita parhaisiin tapahtumiin.
Opimme digitalisaation ja teknologian hyödyntämisestä ruoka-alan kehittämisessä, päätöksenteossa, palveluissa ja markkinoinnissa.

Erityinen Etelä-Savo
Osallistumme kampanjoihin, tapahtumiin ja kokeiluihin, joilla vahvistetaan Etelä-Savon ruoka-alan erityisyyksiä (esim. European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuosi). Jalkautamme ruoka-alan vaikuttajia ja toimijoita Etelä-Savoon yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Kansainvälisyydestä kasvua
Keräämme kansainvälisyyteen liittyviä osaamistarpeita ja vastaamme niihin (esimerkiksi messu- ja opintomatkat). Toimimme kansainvälisissä verkostoissa (esim. European Cluster Collaboration Platform) linkkinä Etelä-Savon ruoka-alalle. Verkostoitumisen kautta maakunnan ruoka-alan toimijoille, niin kehittäjille, kouluttajille kuin yrittäjillekin, saadaan kumppanuuksia kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa.
