Lokakuun uutiskirje
Etelä-Savon ruokaklusterin uutiskirje Lue koko uutiskirje tästä.
Etelä-Savon ruokaklusterin uutiskirje Lue koko uutiskirje tästä.
Viime vuoden tapaan ESedulla järjestetään innovaatioiltapäivä, jossa on nähtävillä ja maisteltavissa erilaisia elintarviketuotekokeiluja – tänä vuonna pääraaka-aineeksi valittiin kuore. Iltapäivässä on myös mukana kala-alan yrittäjiä…
Etelä-Savo on valittu EU:n luomukilpailussa parhaaksi luomualueeksi vuonna 2024. Voitto on ainutlaatuinen ja ensimmäinen suomalaisten toimijoiden saama tunnustus tässä koko Euroopan laajuisessa kilpailussa. Voittaja julkistettiin…
Etelä-Savon ruoka-alan tilastot on koottu yhteen ja julkaistu Datapankissa. Datapankin työstämisestä on vastannut KISMET-hanke yhteistyössä Eurooppalaisesta klusteriverkostosta tukea eteläsavolaisille ruoka-alan yrityksille -hankkeen kanssa. Datapankkiin voi…
Miten sattuikin, että on potunnostopäivä, kun on samanaikaisesti myös valtakunnallinen Lähiruokapäivä. Lauantaina 7.9.2024 klo 10-13 Mikkelin torilla Etelä-Savon Ruokaklusteri ja Pellolta pöytään näkyväksi -hanke järjestävät…
Löytyykö vuoden upein luomutuote sinun yrityksesi valikoimasta? Suomen parhaat luomutuotteet ovat nyt haussa. Vuoden Luomutuote -kilpailussa tuotteista arvioidaan maun ja muiden aistinvaraisten ominaisuuksien lisäksi pakkaus…
Etelä-Savon maakunnan luomutuotanto ja -osaaminen saavat tunnustusta Euroopan mittakaavassa. Etelä-Savo on valittu EU:n luomupalkinnon Paras luomualue -sarjan kolmen finalistin joukkoon. Pääsy finalistiksi on suuri saavutus,…
Etelä-Savon ruokaklusterin toukokuun uutiskirjeessä on esillä ajankohtaisia alueen ruoka-alan tapahtumia sekä uutta tietoa ruoka-alan vaikuttavuudesta ja luomun käytöstä. Tutustu tästä uutiskirjeen sisältöön.
Luonnonlaitumet ovat peltojen ulkopuolisia maatalousmaita, joita hoidetaan laiduntamalla tai niittämällä. Ne ovat luonnon monimuotoisuuden kannalta keskeisiä elinympäristöjä. Tervetuloa tutustumaan Lenjuksen maitotilan luonnonlaitumiin Porrassalmen perinteisissä maisemissa….
Etelä-Savon ruokaklusterin yhtenä tavoitteena on maakunnan ruoka-alan kansainvälistyminen. Kansainvälistymistä edistetään monin eri tavoin niin kehittäjien, rahoittajien kuin yritystenkin kesken. Etelä-Savon upeaa ruoka-alaa ja sen kehittämistä…