/

Luonnonlaidunpäivä Lenjuksen maitotilalla Mikkelissä 15.6. klo 10-14

Luonnonlaitumet ovat peltojen ulkopuolisia maatalousmaita, joita hoidetaan laiduntamalla tai niittämällä. Ne ovat luonnon monimuotoisuuden kannalta keskeisiä elinympäristöjä.

Tervetuloa tutustumaan Lenjuksen maitotilan luonnonlaitumiin Porrassalmen perinteisissä maisemissa. Pekoset tuottavat sukutilallaan maitoa ja lihaa. Karja laiduntaa perinnebiotoopeilla ja hoitaa siinä samalla maisemia ja luonnon monimuotoisuutta. Tarjolla on tietoa maidontuotannosta, luonnonlaidunlihasta ja perinnebiotoopeista sekä tilan ja alueen historiasta.

Lettu- ja mehutarjoilu 100 ensimmäiselle. Mahdollisuus ostaa lihaa suoraan tilalta pakasteena, omat kylmälaukut mukaan. Tila sijaitsee vain noin 9 km päässä Mikkelin keskustassa, joten voit tulla paikalle vaikkapa polkupyörällä historiallista Porrassalmen museotietä pitkin. Opasteet Ristiinan ja Anttolan tieltä.

Koko perheen tapahtuma on osa valtakunnallista luonnonlaidunpäivää, ja sitä ovat järjestämässä Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten lisäksi ProAgria Etelä-Savo, Etelä-Savon ammattiopisto Esedu ja Luonnonvarakeskus Luke sekä Etelä-Savon ruokaklusterin toiminnallistaminen RUOTO ja Pellolta pöytään näkyväksi -hankkeet.

Vapaa pääsy! Tervetuloa!

Osoite: Porrassalmentie 59, 50700 Mikkeli

Lisätietoja:
Sanna-Lento Kemppi, 050 476 6028, sanna.lento-kemppi@maajakotitalousnaiset.fi
Hanna Muttilainen, 029 5322161, hanna.muttilainen@luke.fi

Samankaltaiset artikkelit